duminică, 22 decembrie 2013

MĂNĂSTIREA DELTA NEAJLOVULUI - scurtă prezentare

MĂNĂSTIREA DELTA NEAJLOVULUI, una dintre cele mai mari mănăstiri din sudul României construită după 2002, a primit statut de mănăstire în anul 2004.
Singurul ctitor al Mănăstirii Delta Neajlovului este Arhimandrit Irineu Iurașcu, fost stareț și restaurator al Mănăstirii Comana.

Hram: Nașterea Maicii Domnului (biserica mare), Înălțarea Domnului (biserica din lemn), Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil (paraclisul)
Acces: din Călugăreni, loc. situată pe DN5 București-Giurgiu, DJ 411 spre E, după 7 km, DL spre S, 500 m
Stareț: Părintele Ieromonah Gamaliel ‒ 0766 799 849 
Adresa: Oficiul Poștal Călugăreni, jud. Giurgiu. 


*
În fiecare zi de duminică, după Sfânta Liturghie cea de mare folos sufletului, Părintele Stareț Arhimandrit Irineu Iurașcu îi invita pe credincioși la o ceașcă cu ceai sau cafea și prăjituri delicioase, pregătite în bucătăria sfintei mănăstiri, obicei care a fost păstrat și de actualul stareț, Părintele Ieromonah Gamaliel.




„Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.”  Părintele Arsenie Boca



Un comentariu:

  1. L-am cunoscut acum aproape 30 de ani pe când, Sfinția Sa, era proaspăt numit stareț la Comana. Eram frate de mănăstire. Se purta cu noi, cei câțiva frați, monahi încă nu erau la Comana, ca un tată. Dumnezeu sa îl ierte și sa îl odihnească, că tare cald și bun om a fost. PĂRINTE Stareț Iurașcu roagă-te din Ceruri, pentru mine păcătosul.

    RăspundețiȘtergere